dimecres, 2 d’octubre del 2013

ACTIVITAT VIDEO

Video: Educació en el S.XXI

Tic aplicades a l’educació
EDUCACIÓ AL S.XXI:
Aquest article parla sobre l’educació i els canvis que hi ha al llarg del segle XXI. Un dels punts importants que tracta el vídeo és de que en comptes d’aprenentatge s’utilitza l’ensenyament.
Primerament parla de que els professors tenen un altre paper.
Els 9 elements essencials de perquè educar i de com educar al segle XXI, aquets son els següents: en aquesta època està tot digitalitzat.
- Quan nosaltres tenim una pregunta, no utilitzem el professor com a eina per resoldre-la, sinó que l’escrivim al Google i que ell ens la contesti. Hem d’utilitzar els valors i de manera positiva, no negativa.
- Hi ha més alfabetització multimèdia, més formes d’expressió; com els vídeos, músiques... això està fent canviar l’educació tradicional.
- També és important explicar històries a través de vídeos, així també es potencia el joc. El fet d’explicar una història potencia també l’empatia. Gràcies al multimèdia potencies l’expressió creativa.
- Nosaltres com a individu som cada vegada més intel·ligents i com a col·lectiu també per això hem d’organitzar la intel·ligència, saber quanta n’existeix i l’hem de fomentar o potenciar a l’aula.
- Hem d’investigar en quan a l’educació, ja que tenim dades, investigar sobre els projectes que tenim sobre l’educació. També per parlar de l’aprenentatge més significatiu, per poder canviar la societat.
- El professor segueix sent el guia, al qual és el que té experiències i ens pot ajudar amb les seves eines i explicant-nos coses noves. Però segueix havent-hi eixos.
- El professor té un paper d’orientador, que és el guia per saber-ho tot i ser un ciutadà com un altre. Els currículums també tenen importància.
-Aprendre a aprendre. Anem aprenent de forma proactiva, passem de la informació a l’aprenentatge. Ensenyem d’una forma més activa.

- Innovació i canvi, passem de l’educació a l’aprenentatge. Que ens permetrà canviar el món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada